MECHELEN/PUTTE – Aan de Oude Baan in Mechelen-Noord wordt in mei gestart met de bouw van 13 nieuwe bedrijfsunits. Old Road Business Park is een project van Resolve, een dochterbedrijf van Verelst uit Putte, en werd ontworpen door Tecro & Krea Architecten.

Op een site in Mechelen-Noord waar verouderde gebouwen stonden, investeert aannemingen Verelst via dochteronderneming Resolve zo’n 15 miljoen euro in de bouw van 10.000 vierkante meter bedrijfsruimte. “We saneren momenteel de site, waarvan het kantoor nog nauwelijks in gebruik was en de loodsen sterk verouderd”, zegt ceo Kurt Geens.

Op het terrein van 19.500 vierkante meter komen verschillende bedrijfsunits (7.000 vierkante meter) en een centrale loods van 3.000 vierkante meter voor een groot regionaal bedrijf. “Vier units liggen op de hoeken en bieden ruimte aan bedrijven met een kantoorfunctie die opslag of productie nodig hebben. De andere units zijn eerder voor de lokale ondernemer die alleen behoefte heeft aan opslag- of productieruimte.” Omliggend worden 125 parkeerplaatsen voorzien.

150 extra jobs

Old Road Business Park moet tegen midden 2019 klaar zijn. Van de 13 nieuwe bedrijfsunits zijn momenteel reeds twee units verkocht. “Er lopen ook een tiental gesprekken met verschillende geïnteresseerde bedrijven uit de omgeving van Mechelen. Er zijn units vanaf 267 tot 940 vierkante meter opslag.”

Vanaf 2019 zou deze bijkomende bedrijvigheid in Mechelen-Noord moeten resulteren in een 150-tal extra arbeidsplaatsen.