In plaats van een vierde contractverlenging houdt Verelst de samenwerking met de Belgische Voetbalbond voor bekeken. Het bouwbedrijf met vestigingen in Rumst, Putte, Heist-op-den-Berg en Ham beslist na 10 succesvolle jaren te stoppen als sponsor van de KBVB.

Verelst werd in 2008 partner van de KBVB. “Ik kijk met een enorme trots en fierheid terug op de afgelopen periode. De stappen die we samen hebben gezet, zijn uniek en nooit meer te evenaren”, aldus Kurt Geens, ceo van Verelst.

Normaal liep het samenwerkingscontract nog tot aan het WK 2018 in Rusland, maar vanaf 31 oktober komt daar dus een einde aan. “In het contract waren er enkele scharniermomenten, waarop wij in onderling akkoord de samenwerking vroegtijdig konden stoppen. Er waren al gesprekken om af te sluiten bij de kwalificatie voor het WK. Dat is nu gebeurd. We willen dit hoofdstuk nu graag in schoonheid afsluiten en een scenario van een hoofdstuk te veel vermijden.”

Grote appreciatie

“We bedanken Verelst voor het onvoorwaardelijke vertrouwen in de KBVB”, zegt Koen De Brabander, secretaris-generaal van de KBVB. “We vergeten niet dat Verelst zich heeft aangeboden op een moment dat weinig mensen nog in onze Bond en ons voetbal geloofden.”

Verelst stond onder andere mee in voor de ontwikkeling van het Belgian Football Centre in Tubeke. De bouwgroep deed er een hotel met 79 kamers, een auditorium met 150 plaatsen en 7 seminarieruimtes uit de grond rijzen. “Het feit dat ons Belgian Football Centre op dit moment een echte referentie is, is in grote mate te danken aan de expertise van Verelst en daarvoor zullen we hen altijd dankbaar blijven.”