RUMST/HAACHT – Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie uit Rumst is beginnen met de bouw van het vrijetijdscomplex Den Box in Wespelaar. Donderdag wordt de eerste steen gelegd.

Het nieuwe vrijetijdscomplex in de Haachtse deelgemeente komt op de plaats van het vroegere B-voetbalterrein aan Den Dijk. Het complex zal een grote zaal hebben die voldoende ruimte biedt voor 1.500 fuif- of concertgangers. De zaal wordt akoestisch geïsoleerd en kan door Haachtse verenigingen worden gebruikt voor uiteenlopende activiteiten, zoals diverse zaalsporten, fuiven en concerten.

Er komt tevens een kleinere zaal die meer geschikt is voor vechtsport en dans- of muziekrepetities.

Voor de concrete invulling van het complex wordt vanuit een participatieve aanpak gekeken naar de noden van alle vrijetijdsverenigingen en is er in de komende maanden overleg gepland met de vertegenwoordigers van zowel de sport- en cultuur- als jeugdverenigingen.

Voetbalvelden

Buiten wordt tevens hard gewerkt aan drie voetbalvelden: één met kunstgras en twee met natuurgras. Hiermee wordt Den Dijk een volwaardig vrijetijdscomplex met in- en outdoor sportaccommodatie en repetitieruimtes, en een volwaardige fuif- en concertlocatie.

Den Box wordt door Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie gebouwd in opdracht van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB).  De kostprijs is geraamd op 3,1 miljoen euro. In het najaar van 2018 zullen de zalen in gebruik worden genomen.

Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie maakt deel uit van Groep Verelst, net als Verelst Woningbouw & Renovatie, Verelst Projectbouw & Renovatie, Verelst Projectontwikkeling, Verelst Prefab beton- en staalstructuren en Resolve (Real Estate Solutions Verelst). De groep is met deze vennootschappen actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw en staal- en betonstructuren. Groep Verelst realiseerde vorig jaar een omzet van 174 miljoen euro met 427 werknemers.