In de loop van april start Bedrijfsbouw Verelst uit Putte met de werken aan het nieuwe distributiecentrum van Carglass Distribution in Bilzen. Dat gebeurt in opdracht van Montea, die verantwoordelijk is voor het totaalproject. “Het is een mooi logistiek project met een omvang zoals we er in het verleden meerdere per jaar deden”, zegt ceo van Groep Verelst Kurt Geens.

Vandaag liggen de activiteiten van Carglass Distribution, de afdeling die in België en acht West-Europese landen verantwoordelijk is voor de distributie van alle autoruiten en toebehoren, verspreid over vier locaties in België. De nieuwe locatie moet voor een volledige centralisatie zorgen. Het bedrijf uit Hasselt plant het nieuwe gebouw in de loop van 2018 te betreden. “Projecten van die omvang zijn vandaag de dag zeldzaam. Als je een dergelijk project dan toch toegewezen krijgt, voelt dit goed aan”, aldus Kurt Geens. “We bouwen er een wind- en waterdicht gebouw. Het gaat om een zeer specifiek project, met een grondig voorbereidingstraject, grond- en funderingswerken.” In totaal worden er meer dan 12.000 funderingspalen geplaatst.

Montea en haar klant Carglass vormen een betrouwbare en belangrijke partner voor Groep Verelst. Ook in april 2015 bouwde het Putse bedrijf, via haar eigen ontwikkeling Resolve, een nieuwbouw voor Carglass. Kurt Geens: “En dat op de meest visibele locatie in Mechelen-Noord, op het industrieterrein. We kijken er naar uit om ook in de toekomst nog vastgoed voor hen te mogen bouwen. Het wederzijds vertrouwen is er zeker.” Daarnaast heeft Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie reeds meerdere keren voor verschillende klanten van Montea kunnen bouwen. Het beursgenoteerde Montea is gespecialiseerd in het aankopen, verhuren en ontwikkelen van logistiek vastgoed in België, Nederland en Frankrijk.

Groep Verelst bestaat uit Verelst Woningbouw & Renovatie, Verelst Bedrijfsbouw & Renovatie, Verelst Projectbouw & Renovatie, Verelst Projectontwikkeling, Verelst Prefab beton- en staalstructuren en Resolve (Real Estate Solutions Verelst). De groep is met deze vennootschappen actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. Groep Verelst realiseerde vorig jaar een omzet van 174 miljoen euro met 480 werknemers.