MECHELEN/PUTTE – In de provincie Antwerpen is het bouwverlof gestart. Toch blijft aannemer Verelst uit Putte de komende weken naarstig doorwerken aan de nieuwe tribune van KV Mechelen. Het hoogste ruwbouwpunt werd alvast bereikt.

Bij het bereiken van het hoogste punt van de ruwbouwwerken van de nieuwe hoofdtribune in het Mechelse AFAS Stadion werd alvast de vlag gehesen. “Het hoogste ruwbouwpunt van de tribune meet 19 meter en 44 centimeter”, zo weet hoofdaandeelhouder van KV Mechelen, Olivier Somers. “Toch wel hoog, als je daar de vlag moet gaan neerplanten. Daarbovenop komt binnenkort nog de stalen structuur voor het dak.”

De bouwvakkers van Verelst werken de komende weken hard verder om de tribune speelklaar te krijgen tegen de eerste thuiswedstrijd midden augustus. “We mogen dan wel een uniek moment in de bouw meemaken, maar we zijn er nog niet”, zegt Kurt Geens, ceo van Verelst. “We werken tijdens het bouwverlof volop door om tegen 17 augustus de tribune en kleedkamers klaar te hebben. De dakstructuur, riolering, stoeltjes plaatsen, buitenschrijnwerk en gevel-bekleding staan nog allemaal op het programma. We zitten op schema.”

De skyboxen in de nieuwe hoofdtribune zijn al bijna allemaal verkocht. “Van de 36 skyboxen hebben we er nog maar 6 vrij zonder dat iemand de tribune in volle, afgewerkte, glorie heeft kunnen zien schitteren”, zegt Olivier Somers tevreden.