Het van oorsprong Spaanse bedrijf PronoKal viert zijn vijfjarig bestaan in België. Het distributiecentrum in Bornem is al sinds de start de uitvalsbasis, waar 18 mensen werken en de dieetproducten ook kunnen worden afgehaald. PronoKal bereikte in ons land al 15.000 klanten, waarvan Antwerps burgemeester Bart De Wever de bekendste is. Voor het vijfjarig bestaan geeft PronoKal een nieuw boek uit met praktische tips en recepten voor een gezond gewicht.

De afgelopen jaren steeg het aantal afhaalproducten van PronoKal tot zo’n 20 procent. “De afslankproducten van PronoKal kan je niet alleen thuis laten bezorgen, maar ook ophalen in de vestiging van PronoKal in Bornem”, zegt managing director Marnix Struye. Deze dieetmiddelen voor mensen met licht overgewicht of een zwaardere vorm van obesitas bestaan uit een uitgebreid aanbod van producten met eiwitten van hoge biologische waarde. “Het PronoKal-dieet onderscheidt zich met een gepersonaliseerde methode voor gewichtsverlies onder toezicht van een arts.”

Het grote verschil met andere afslankmethodes is bovendien dat de PronoKal-methode een stevige wetenschappelijke basis heeft, gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met proteïnediëten. “Ons doel is niet alleen gewichtsverlies, maar ook om de resultaten op lange termijn te behouden”, zegt Marnix Struye. “Daarom leert PronoKal nieuwe eetgewoontes aan, ook wanneer het vooropgestelde gewicht bereikt is. Bovendien zorgt ons team van deskundigen voor een twee jaar durende professionele opvolging, zodat het beruchte jojo-effect geen kans krijgt.”