Veiling wordt publiekstrekker op Open Bedrijvendag

veilingSint-Katelijne-Waver is één van de veertien gastgemeenten van Open Bedrijvendag 2014. Acht grote en kleinere bedrijven van de gemeente zetten op zondag 5 oktober hun poorten open. “Met onze deelname willen we onze lokale bedrijven een duwtje in de rug geven en iedereen de kans bieden om te ontdekken wat er in onze gemeente te beleven valt op economisch vlak”,  zegt Tom Ongena, schepen voor Lokale Economie van Sint-Katelijne-Waver.

Publiekstrekkers worden ongetwijfeld BelOrta, Euro Pool System Benelux en Univeg. BelOrta is de grootste coöperatieve groente- en fruitveiling van Europa. Er wordt tot 3.000 ton groenten en fruit per dag verhandeld. BelOrta heeft zo’n 1.600 leden-tuinbouwers. Op het einde van de rondleiding bij BelOrta kunnen bezoekers er een toer bij Euro Pool System aan vastkoppelen. Dit bedrijf is een grote logistieke dienstverlener van meermalige verpakkingen voor versproducten. Hun groene en blauwe bakken worden gebruikt door producenten en retailers. De bakken van Euro Pool System circuleren per jaar meer dan 700 miljoen keer. Ze worden steeds gewassen en opnieuw gebruikt. Univeg tenslotte controleert het hele productieproces van groenten en fruit, van het zaaien over het groeien, oogsten en verpakken tot de logistieke afhandeling (met Nova-Veg Logistics) en de verdeling. Dit is de grootste werkgever van Sint-Katelijne-Waver met een bedrijfsoppervlakte van 45.000 m².

Maar ook bedrijven uit andere sectoren tonen op 5 oktober waar ze goed in zijn. BVL is een specialist in klimaatregeling en verwarming en laat bezoekers zien hoe een warmtepomp, een zonneboiler en een ventilatiesysteem werken. G & D Construct is specialist in de constructie van metalen trappen, leuningen, hekken en poorten en woon- en zorgcentrum Huyze De Pauw toont hoe de zorg voor ouderen centraal staat. Er kunnen ook twee jarige bedrijven worden bezocht: Lux-Spas, gespecialiseerd in sauna’s en spa’s, dat tien jaar bestaat, en Metaalhandel Wynants en Zonen, een moderne schroothandel die 20 jaar geleden van start ging