Telkens wanneer de medewerkers van Pfizer Puurs een veiligheidsmijlpaal halen, wordt dat gevierd met een schenking aan het goede doel. Op de internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk werd die mijlpaal bereikt: 100 dagen zonder arbeidsongeval. Ditmaal mocht vzw De Schakel uit Puurs 3.000 euro in ontvangst nemen. “Pfizer is een belangrijke werkgever in de streek. We investeren hier en willen ook bijdragen aan het sociale weefsel van de gemeenschap”, aldus veiligheidsdirecteur bij Pfizer Puurs Joris De Maeyer.

Vzw De Schakel is een vereniging waar mensen in armoede samen met vrijwilligers armoede en sociale uitsluiting bestrijden. “Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen en dat hebben de medewerkers van Pfizer Puurs begrepen. We zijn hen heel dankbaar voor de steun”, zegt coördinator bij vzw De Schakel Marleen Van den Mooter. Sinds de invoering van het principe in 2007 heeft Pfizer Puurs reeds aan twaalf goede doelen een mooi bedrag gedoneerd. “Het zijn onze medewerkers die zorgen voor een veilige werkomgeving in een groeiende site en dus lijkt het ons logisch dat zij beslissen over de goede doelen”, zegt Joris De Maeyer. Onder andere G-Voetbal Puurs en ’t Dolfijntje uit Willebroek hebben zo eerder al een schenking mogen ontvangen.

Pfizer Puurs is de grootste productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa. In totaal stelt het bedrijf er meer dan 1.500 mensen tewerk, die jaarlijks ruim 300 miljoen steriele eenheden produceren, verpakken en klaarzetten om naar meer dan 170 landen te exporteren. Sinds 2010 investeerde Pfizer al 500 miljoen euro in zijn site in Puurs. In 2017 komt daar nog eens 100 miljoen euro bij. Pfizer Puurs wendt de investeringen aan voor de uitbouw van nieuwe en innovatieve operaties, capaciteitsuitbreidingen, automatiserings- en kwaliteitsverbeteringsprojecten. Op dit moment zijn er meer dan 100 openstaande vacatures bij de Puurse vestiging.