veerdienstDe vaartijden van de veerdienst over het zeekanaal Brussel-Schelde in Tisselt worden vanaf maandag 27 oktober aangepast. De afdeling Zeekanaal van Waterwegen en Zeekanaal NV in Willebroek wil daarmee beter tegemoet komen aan de noden van de omliggende bedrijven en van de lokale bevolking.

De veerdienst werd ingelegd nadat de Brielenburg over het zeekanaal in september defect raakte. Elke dag maken meer dan duizend voetgangers en fietsers gebruik van het veer, dat wordt bediend van 6 tot 22 uur. Die vaartijden hielden echter niet voldoende rekening met de ploegarbeiders van de omliggende bedrijven. Daarom worden ze na overleg met de gemeente Willebroek en VOKA aangepast. Het veer zal nu vanaf maandag op weekdagen uitvaren vanaf 5.30 uur (eerste afvaart vanaf linkeroever, dit is de kant van de sporthal) tot 22.30 uur (laatste afvaart vanaf rechteroever, dit is de kant van de kerk). Het veer zal nog steeds om het kwartier uitvaren.

Op zaterdagen en zondagen zullen de vaartijden, rekening houdend met de geringere opkomst die dagen, lichtjes worden ingekort: de veerdienst vaart dan uit van 8 uur (eerste afvaart linkeroever) tot 22 uur (laatste afvaart rechteroever).
Ondertussen werd op beide oevers een luifel geplaatst die het comfort voor de gebruikers moet verbeteren en wordt er verder werk gemaakt van de herstelling van de brug. Het streefdoel blijft om deze werken tegen Nieuwjaar te kunnen afronden.