vedettverfpotBiermerk Vedett van de Puurse brouwerij Duvel Moortgat heeft met Vedett Superett een eigen webshop gelanceerd. Daar kan je niet terecht voor het bier, maar wel voor retro en trendy gadgets, die perfect aansluiten bij het imago van Vedett. De mogelijkheid voor gepersonaliseerde bierflesjes bestaat al langer.

De Vedett Superett, zoals de webshop werd genoemd, is onderdeel van beergiftsbelgium, dat ook al de webshops van Duvel, La Chouffe en Liefmans overkoepeld. Ze draaien op hetzelfde platform, zodat gebruikers met één account aankopen doen over de verschillende webshops heen. Vedett Superett biedt onder andere een retrohorloge, een T-shirt, kauwgom en een schoudertas kopen, allemaal voorzien van het logo van Vedett. Daarnaast worden er ook verschillende glazen, bierkaartjes, een flessenopener en zelfs een papieren klok verkocht. Ook de gepersonaliseerde bierlabels kunnen op de webshop besteld worden.

Het premium bier Vedett ziet in 1945 het levenslicht als derde vaste waarde van brouwerij Duvel Moortgat. Oorspronkelijk is het één van de talrijke Exportbieren, die in die periode populair waren. In 1965 krijgt Vedett zijn huidige naam. Aanvankelijk vindt het bier vooral ingang binnen een aantal lokale cafés rond de brouwerij. Aansluitend op een groeiend succes in trendy cafés, krijgt het meest eigenzinnige bier van Duvel Moortgat in 2003 een eigen verkoopteam en site. Dit resulteert in een vernieuwd, hip en lichtelijk absurd imago dat het bier een nieuwe elan heeft gegeven. Daarin past nu ook de webshop Vedett Superett.