budoDe uitbreiding van de Budohal in de Driesstraat in Zemst-Elewijt is zo goed als afgerond en de vechtsporthal werd zaterdag officieel geopend. De werken (zowel ruwbouw en dakwerken als afwerking) werden uitgevoerd door Woningbouw Verelst.

De uitbreiding van de Budohal was nodig omdat de zalen bijna altijd volgeboekt waren. De capaciteit van het sportcomplex is nu verdubbeld.

In november 2013 werd de eerste steen gelegd van de uitbreidingswerken die nu bijna klaar zijn. De plechtige opening gebeurde in  aanwezigheid van delegaties van de provincie (als subsidiërende overheid), de verschillende partners en de verenigingen die in de Budohal hun sport beoefenen.

De uitbreiding onderstreept het belang dat het gemeentebestuur van Zemst aan sport hecht. Vechtsporten zijn nichesporten, waardoor de verenigingen die deze sporten beoefenen moeilijk een locatie vinden. Bovendien kampen sporthallen en turnzalen met overbezetting. Met de bouw van aangepaste, specifieke sportlocaties wordt deze overbezetting aangepakt. Zo is er in de vernieuwde zaal onder meer een vaste boksring. De erkende Zemstse aikido-, taekwondo-, jiujitsu-, tai chi-, savate- en judoverenigingen hebben in de vernieuwde Budohal ook een plaats gevonden.