De stad Mechelen en Vasco Data Security werken samen voor de introductie van de mobiele digitale dienstverlening van de stad voor haar inwoners.

Mechelaars zullen binnenkort als eerste Belgen kunnen genieten van een gebruiksvriendelijke authenticatie op mobiele toestellen voor hun officiële transacties met hun stad. Van zodra de Mechelse burgers hun gratis solide mobiele identiteit opzetten (met hun eID kaart en het MYDIGIPASS platform van Vasco Data Security), kunnen ze altijd en overal zonder eID of token officieel mobiel inloggen, bvb. om officiële persoonlijke attesten aan te vragen, afspraken te maken in Het Huis van de Mechelaar, enz.

Dankzij een nieuwe slimme tool moeten gebruikers niet langer al hun paswoorden onthouden of in elk webformulier telkens weer hun courante persoonlijke gegevens invullen. De tool onthoudt die voor de gebruikers, wat het gemak enorm verhoogt.

Mechelen is de eerste stad die deze mobiele digitale dienstverlening aanbiedt. Eerder konden MYDIGIPASS gebruikers ook al eenvoudig inloggen op Tax-on-Web, Monizze, Unibet, de Bib, enz.

“Dankzij een veranderde (mobiele) technologie is ook het consumentengedrag veranderd,” zegt Bart Renard, directeur van VASCO Data Security. “Consumenten, en bij uitbreiding burgers, verwachten een flexibele dienstverlening zonder beperkingen. Veiligheid en gebruiksgemak gaan daarbij voorop. Mechelen neemt hierin de voortrekkersrol en toont hoe efficiënt en kwalitatief hoogstaand een gemeente kan werken.”

“Wij zijn fier op deze primeur”, reageert schepen van ICT en Administratieve Vereenvoudiging Stefaan Deleus. “Mechelen zet meer dan ooit in op digitale dienstverlening. Met MYDIGIPASS spelen we in op de trend dat we steeds meer mobiel online gaan. Dit is opnieuw een voorbeeld van hoe Mechelen kiest voor snelle, flexibele en transparante dienstverlening. Zo zorgen we voor een minimum aan rompslomp en een maximum aan efficiëntie en gebruiksgemak.”