LIER – Varo, de specialist in doe-het-zelfartikelen uit Lier, slaat de handen in elkaar met Deeldepot 2650. Dat is een bibliotheek van spullen en gereedschappen voor de Antwerpse zuidrand.

Sinds begin juli kunnen in Deeldepot 2650 kwaliteitsvolle toestellen en materialen worden ontleend. Op die manier wordt er een alternatief geboden aan het aankopen van nieuw materiaal. Dat is vaak aan de dure kant, terwijl het gebruik ervan eerder beperkt is.

“Toen de mensen van Deeldepot 2650 hun initiatief kwamen toelichten met de vraag om hieraan mee te werken, moesten we niet lang twijfelen. Duurzaam materiaalbeheer vinden we ontzettend belangrijk. We zetten daar binnen ons bedrijf ook sterk op in”, legt Alexandra De Keyser, marketing manager van Varo, uit. “Deeldepot 2650 biedt ons bovendien de kans om een bredere groep van mensen kennis te laten maken met de gereedschappen van Powerplus.”

Acht toestellen

Concreet schenkt Varo een verticuteermachine, boorhamer, haagschaar, grastrimmer, bladblazer en -zuiger, tuinfrees, telescopische haagschaar en een bosmaaier. “Toestellen voor grondig tuinonderhoud zijn echt ideale gereedschappen voor in het Deeldepot”, zegt Robby Sallaets, voorzitter van Deeldepot 2650. “Het zijn typische toestellen die je maar een paar keer per jaar nodig hebt en die verder gewoon in de weg liggen. We merkten hier de afgelopen maanden dan ook veel vraag naar.”

Varo werd in 1958 opgericht door Vic Van Rompuy als een groothandel in ijzerwaren in Mortsel. Gaandeweg specialiseerde het bedrijf zich in de wereldwijde distributie van doe-het-zelfartikelen, zoals handwerktuigen, elektrisch gereedschap, tuingereedschap en accessoires. Sinds 1975 opereert Varo vanuit Lier. De zaak heeft verder nog filialen in Spanje, Hongkong, Shanghai en het Australische Penrith.