bijVaro – Vic Van Rompuy nv uit Lier, vooral bekend van de powertools van Powerplus, krijgt er volgende week zo’n 80.000 werknemers bij. Op het terras van het Lierse bedrijf worden op 17 mei twee goedgevulde bijenkasten van Amielo uit Boechout gezet. De bedreigde Belgische bijenpopulatie krijgt zo een extra duw in de rug, en de kasten leveren verse honing.

Varo beseft dat het als sterk groeiend bedrijf een belangrijke rol kan spelen op het vlak van duurzaamheid en milieu. Zo installeerde Varo eerder al als pionier in België een intelligent en zeer milieuvriendelijk LED-verlichtingsysteem in zijn logistieke centrum. Nu werd besloten een samenwerking aan te gaan met Amielo.

Door het plaatsen van de bijenkasten wordt de sterk dalende bijenpopulatie in België weer wat versterkt. Bijen staan mee aan de basis van de biodiversiteit en spelen een sleutelrol bij de bestuiving van bloemen en planten.

De bijen van Varo zullen gemiddeld zo’n 30 kilo honing per jaar produceren. Wekelijks komt een imker van Amielo de bijen verzorgen. “Er zijn alleen maar voordelen om als bedrijf samen te werken met Amielo. Niet alleen is de aanwezigheid van de bijen een goede zaak voor de biodiversiteit, het is ook een leuke bezienswaardigheid. Wanneer klanten nu onze showroom bezoeken, kunnen ze ook een kijkje nemen bij de kasten. Wie weet kunnen we ze zelfs een gepersonaliseerd potje honing meegeven”, zegt Jeroen Nys, CEO van Varo.