Vanroey.be staat voor de klas

solliciterenVan Roey ICT Group, met vestigingen in Mechelen, Geel en Turnhout, verzorgt in de startweek van Ondernemers voor de Klas 7 interactieve sessies rond ondernemerschap en werken in ICT. “Wij willen jongeren begrijpen, maar vinden het ook belangrijk dat zij op hun beurt een realistisch beeld krijgen van het runnen van een bedrijf en het werken in ICT”, aldus Van Roey.

“Werken en ondernemen in ICT betekent dat je actief bent in een dynamische branche, waar technische vernieuwingen elke dag aan de orde zijn. Het betekent ook: werken in een jonge omgeving, waar je automatisch scherp blijft en continu kan werken aan je eigen ontwikkeling. Wij zijn gebeten door de ICT-microbe en dragen die graag over op de ondernemers en werknemers van de toekomst. Ons motto: ‘Wat je graag doet, doe je beter!’ Juiste verwachtingen en een goede match zijn cruciaal.”

Op dinsdag 12 januari gaf Karin Versmissen een gastles voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Secretariaat Talen van het Sint-Maria-Instituut te Geel. Karin is HR Manager van de Van Roey ICT Group en bedrijfsleider van NeXTeps. Mensen doen schitteren en het beste uit zichzelf halen is – naast voetbal – haar grootste passie. Karin: “Goesting is heel belangrijk. Bedrijven geven graag kansen aan mensen die betrokken zijn bij het bedrijf. Mensen die zelf ook willen groeien. Want alle jobs, maar die in ICT ongetwijfeld nog wel meer, veranderen continu. Naast entrepreneurs, zijn intrapreneurs dus ook heel belangrijk: ondernemende werknemers die initiatiefrijk en creatief zijn, die risico’s durven nemen binnen het bedrijf waar ze actief zijn en die zelf graag ook aan hun eigen kennis en vaardigheden willen blijven werken.” Karin geeft de komende weken nog vier andere gastlessen, in Turnhout, Lier en Mechelen.

Ondernemers voor de Klas is het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw (Vlajo). Tijdens deze 6e editie zullen 350 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 650 gastcolleges geven over ondernemerschap en ondernemingszin in secundaire- en hogescholen in heel Vlaanderen. Daardoor krijgen meer dan 13.000 jongeren de unieke kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren bedrijfsprofessionals.