MECHELEN – Van Roey ICT Group heeft in 2017 sterke cijfers behaald. Die vormen nu een springplank voor verdere groei. De ICT-groep, met vestiging in Mechelen, gaat 5 miljoen euro besteden aan digitalisering en infrastructuur. De investering maakt ook ruimte voor extra aanwervingen.

Sinds 2015 realiseert VanRoey.be een jaarlijkse omzetgroei van 30 procent. Het voorbije jaar werd afgesloten met 34,5 miljoen euro. Een cijfer dat vooral door de businessafdeling werd gerealiseerd, met applications en cybersecurity als uitschieter. Het bedrijf kondigt dan ook aan dat het zich vanaf nu exclusief op de zakelijke gebruiker zal richten.

“Dit groeiritme willen we ook de komende jaren aanhouden”, zegt ceo Pat Van Roey. “Daarom voorzien we een investering van meer dan 5 miljoen euro in tools en infrastructuur. We kiezen resoluut voor verdere digitalisering en automatisering van onze interne processen met moderne tools zoals Office 365 en Dynamics 365. Een boeiende digitale reis waarbij wij de sandbox willen zijn voor de oplossingen die we bij onze klanten implementeren.”

Innovatie voorop

Daarnaast zal VanRoey.be een nieuw kantoor met meer dan 100 nieuwe digitale werkplekken creëren. Het Digital Innovation Center, dat ook ruimte en begeleiding zal bieden voor digitale start-ups, komt naast het huidige pand van de hoofdzetel in Turnhout te liggen. Wanneer de bouwwerken starten, is nog niet duidelijk. Dat hangt af van gesprekken met de stad en het Agentschap Wegen & Verkeer. In afwachting zullen de huidige vestigingen in Turnhout en Geel wel al een gedaantewisseling ondergaan.

Het groeiverhaal geeft de komende jaren ook ruimte aan 120 nieuwe medewerkers.