VanRoey.Be Hackaton 71 teams van tweedejaarsstudenten Elektronica-ICT en Toegepaste Informatica van Thomas More battelen woensdag tijdens de VanRoey.be Hackaton Devious Data. Bedenken zij de nieuwste Internet of Things hype, laten ze Big Data leven, of voorkomen ze een volgende cyberattack? Er zijn drie battles.

Tijdens de VanRoey.be Hackaton werken twee studenten/programmeurs nauw samen aan een softwareproject. De gerealiseerde projecten worden beoordeeld op hun originaliteit en uitvoering. Voor VanRoey.be is ook de realiteitstoets belangrijk: hoe bruikbaar is het project in een bedrijfsomgeving? Voor elk van de drie uitdagingen heeft VanRoey.be een  geldprijs voor het winnende team van twee studenten.

ICT-partner VanRoey.be wil studenten laten proeven van het bedrijfsleven en meteen zelf ook voeling houden met ICT-studenten. Dat VanRoey.be met Thomas More samenwerkt, mag niet verbazen. Er zijn sterke banden. Pat Van Roey: “Ik zat zelf bij Thomas More op de schoolbanken, net als heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald. We zijn trouwens vaak te gast bij Thomas More. Zo verzorgen we sollicitatietrainingen en bieden we stageplaatsen aan.