Vanhoeyveld legt Mechelse fietsstraat aan

halsvestAannemer Vanhoeyveld uit de Boortmeerbeekse deelgemeente Hever werd door de stad aangeduid om van de Frans Halsvest de tweede fietsstraat van Mechelen te maken.

Om dat te realiseren, zal een verhoogd fietspad worden aangelegd.

“Langsheen de afleidingsdijle tusen de Bakelaarstraat en de N14 (Liersesteenweg) zullen de dals van het voetpad worden uitgebroken”, aldus schepen van Openbare Werken Chris Backx. “Dat wordt dan heraangelegd met asfalt, met creatie van een bovenliggend fietspad. De bedoeling is daarna van de Frans Halsvest een heuse fietsstraat te maken, waarbij fietsers in tegenrichting worden beschermd door op een verhoogd pad te rijden.”

“Na de Hoogstraat wordt de Frans Halsvest de tweede enkelrichtingsstraat met afgescheiden fietspad in de tegenrichting die we als fietsstraat inrichten”, zegt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “Op die manier geven we fietsers in beide richtingen fietscomfort en –veiligheid. We bekijken momenteel bovendien in welke straten we dit principe ook nog kunnen hanteren. Zeker de nieuw aangelegde Stassartstraat komt hiervoor in aanmerking.”

De kostprijs van de werken is geraamd op 44.179 euro. Wanneer de werken beginnen, hangt af van de timing van aannemer Vanhoeyveld.