Special Olympics Belgium en de Van Roey ICT Group, die ook in Mechelen een vestiging heeft, gaan een structurele samenwerking aan. Special Olympics is ambitieus en wil tegen 2020 20.000 atleten en 9.000 vrijwilligers bereiken. Om de vrijwilligerswerking professioneel te laten verlopen, zal Special Olympics de komende 4 jaar de EventManager tool van VanRoey.be gebruiken, met de jaarlijkse Nationale Spelen als hoogtepunt. Deze Spelen zijn hét sportieve evenement van het jaar voor meer dan 3.500 atleten met een verstandelijke beperking.

Van Roey wordt niet alleen Gold Partner van Special Olympics. Het bedrijf engageert zich ook om G-atleten te betrekken bij zijn uiteenlopende sportieve initiatieven en vrijwilligers af te vaardigen naar een aantal activiteiten van Special Olympics.

Zehar Sayin, co-ceo van Special Olympics: “De Nationale Spelen zijn een groot en meerdaags event dat grotendeels door vrijwilligers gedragen wordt. Wij waren op zoek naar een tool die de spil kon worden van een vlekkeloze samenwerking en communicatie met onze vrijwilligers. En zo kwamen we bij Van Roey terecht. Met de Nationale Spelen van dit jaar, die nu plaatsvinden in Lommel, geven we het startschot voor een langdurig partnership.”

Pat Van Roey, General Manager van Van Roey ICT Group: “Wij vinden het belangrijk doordacht deel uit te maken van de wereld en de samenleving waarin wij ondernemen. Wij minimaliseren onze ecologische impact door onze eigen CO² uitstoot te verkleinen en wij investeren ook een deel van onze winst én opgedane expertise opnieuw in de maatschappij. Naast enkele initiatieven die ondernemen en werken met technologie en ICT stimuleren, steunen wij ook heel bewust initiatieven die inclusieve sport, gezondheid en innovatieve zorg stimuleren. We hebben een groot hart voor goede doelen die gezondheid voorop stellen.”

“We hebben het liefst initiatieven die sport en gezondheid ondersteunen voor mensen met een fysieke of mentale beperking. Wij zijn een heel sportief bedrijf en willen er met onze steun mee voor zorgen dat iedereen kan sporten. Zoals ook met To Walk Again gaan we met Special Olympics een engagement op lange termijn aan.”