Van Poppel werkt aan 5 nieuwe bouwprojecten

veldenHet Mechels Bouwbedrijf Van Poppel NV werkt momenteel aan maar liefst vijf bouwprojecten: Alfa Flex, De Vliermolen en Zwartkloosterstraat in Mechelen, Peutiebos in Peutie en Hoge Velden in Sint-Katelijne-Waver.

“Op de site Alfa Flex in de Lakenmakersstraat was tot vier jaar geleden het gelijknamige bedrijf gevestigd dat kunsttstofslangen maakt. Zij verhuisden naar de Maanstraat. Wij hebben er nu een project opgezet met elf woningen (vijf met terras en zes met tuin) en drie appartementen met terras, in een rustige straat maar toch vlakbij het centrum en op vijf minuten van het station van Nekkerspoel”, zegt Paul Van Poppel. “Begin januari gaan we van start met de verkoop, en tegen eind volgend jaar zouden de woningen en appartementen klaar moeten zijn voor bewoning.” Van Poppel heeft nog een tweede Mechels reconversieproject op de Krankenvelden. “Het bevindt zich op de terreinen van Racing Tennis. Clubhuis en terreinen waren verouderd en wij hebben de gronden overgekocht. Hier komen zestien lage-energieappartementen met groendaken. Bij dit project, dat we De Vliermolen hebben genoemd, besteden we extra aandacht aan isolatie. Bij Alfa Flex mikken we meer op jongere gezinnen; dit project is misschien aantrekkelijker voor wat oudere mensen. Het is heel rustig gelegen en toch vlakbij de oprit van de E19, een supermarkt, apotheker, bakker, bushalte…”

Het derde Mechels project in de Zwartkloosterstraat omvat vijf woningen die casco klaar zijn. “Twee ervan zijn afgewerkt en bewoond. De andere werken we af volgens de wensen van de toekomstige kopers. Deze woningen liggen bij de oprit Mechelen-Zuid, ook heel praktisch.”

In Peutie werkt Van Poppel aan een appartementenproject met 28 appartementen verdeeld over vier blokken. “Er hoort een ondergrondse parkeergarage bij die onder de vier blokken doorloopt. Daar zijn we nu aan bezig. Het hele project moet eind 2015 afgerond zijn. Hier besteden we veel aandacht aan groen. In Vlaams-Brabant zijn de bouwgronden schaars en duur en daarom kiezen gezinnen met kinderen vaker voor een appartement. Maar kinderen hebben ruimte nodig, vandaar ook de grote groenzone van zo’n 10.000 m². Bijna de helft van de appartementen is verkocht, en hier zien we een mix van jongere en oudere bewoners.”

Het project Hoge Velden in Sint-Katelijne-Waver tenslotte omvat elf bouwgronden en een appartementsgebouw met vijf appartementen. “Op de bouwgronden bouwen we huizen naar de wensen van de kopers. Twee ervan zijn verkocht, en de werken starten in januari. Deze site bevindt zich dicht bij het nieuwe Sint-Maartenziekenhuis dat nu wordt gebouwd en waar veel nieuw personeel voor nodig is. Bij de appartementen hebben we één woonzorgappartement gepland met een grotere unit voor een jonger gezin en een kleiner aanleunend voor één of twee oudere personen. Die woonvorm wordt gepromoot, en we willen het eens uitproberen.”

Paul Van Poppel houdt er aan aanwezig te zijn bij elke akte. “Ik vraag de kopers altijd waarom ze tot de koop zijn overgegaan, wat ze belangrijk vinden. Daar kan je lessen uit trekken voor de toekomst. Nabijheid van winkels, openbaar vervoer en autowegen zijn belangrijk, maar zo’n woonzorgappartementen kunnen ook toekomst hebben.”