overnameVan Oirschot, toonaangevende groothandel in ventilatie- en verwarmingsmateriaal met ook een filiaal in Sint-Katelijne-Waver, neemt het handelsfonds en twee filialen over van sectorgenoot Domotherm. De overname is voor Van Oirschot een belangrijke stap in het uitrollen van zijn expansiestrategie. Domotherm realiseerde samen met fusiepartner Domotech een omzet van 20 miljoen euro.

Van Oirschot, met distributiecentrum in Herentals en 7 filialen verspreid over Vlaanderen, biedt een snelle service die steunt op kwalitatieve logistieke processen, een sterke lokale verankering en de grootste beschikbaarheid van ventilatie- en verwarmingsmateriaal in de Vlaamse markt. De overname van Domotherm past binnen de strategie van Van Oirschot om zijn klanten-installateurs in heel België een servicepunt in de buurt te kunnen bieden. Door de activiteiten van beide bedrijven te consolideren, kan Van Oirschot zijn groei versnellen.

“Het is onze ambitie om binnen de vijf jaar over een dicht nationaal netwerk van servicepunten te beschikken”, zegt Sven Machielsen, CEO bij Van Oirschot. “Met zowel een grote beschikbaarheid van materiaal als een hoge reactiesnelheid willen we het verschil maken voor onze klanten. Vanuit het nieuwe filiaal in Wommelgem zullen we vanaf nu Quinn-radiatoren verdelen naar heel België. Het filiaal in Gosselies is ook een strategische stap voor Van Oirschot. Het is namelijk een belangrijke toegangspoort om onze activiteiten in Wallonië uit te rollen.”

Van Oirschot wil voor zijn klanten de partner bij uitstek zijn voor een efficiënt voorraadbeheer. Door het juiste materiaal op het juiste moment op de juiste plaats in de juiste hoeveelheid te leveren, kunnen installateurs hun activiteiten optimaal uitvoeren. Een visie die ook Koen Vercammen, voormalig zaakvoerder van Domotherm, deelt. Vercammen zal de filialen in Wommelgem en Gosselies verder aansturen en zorgt voor een vlotte integratie van deze filialen in de Van Oirschot organisatie. Daarnaast ondersteunt hij de verdere groeistrategie in Wallonië. “Wij zijn verheugd dat we onze activiteiten kunnen verderzetten binnen een solide en sterk groeiend bedrijf als Van Oirschot. Onze klanten krijgen nu toegang tot een nog professionelere dienstverlening en kunnen op hun beurt voordeel halen uit de schaalgrootte die Van Oirschot biedt. Bovendien kunnen ze nu gebruikmaken van de webshop en mobiele apps van Van Oirschot, die erop gericht zijn de klanten-installateurs te ontzorgen”, aldus Koen Vercammen.