LIER/MECHELEN – Uitgeverij VAN IN lanceert bingel raket, een app die het gebruik van het digitaal leerplatform bingel in de klas moet stimuleren. De android tablets die hiervoor nodig zijn, haalt Van In bij VanRoey.be.

80% van de Vlaamse basisscholen gebruikt het digitale leerplatform bingel waarmee leerlingen de leerstof thuis verder online inoefenen. Uitgeverij VAN IN lanceert nu bingel raket, een app die het gebruik van bingel in de klas wil stimuleren. Hiervoor zijn tablets in de klas nodig. VAN IN kiest VanRoey.be als exclusieve partner voor het leveren van android tablets gecombineerd met toebehoren, veiligheidsinstellingen en training. Voor iPads werkt VAN IN samen met Switch, de grootste Apple-verdeler van België.

Met bingel raket neemt de leerling met zijn tablet via de app een foto van zijn of haar schrift. De app herkent deze pagina en biedt de leerling extra oefeningen of een duidend filmpje. Bingel raket zorgt er zo voor dat elke leerling op eigen tempo kan werken in de klas. De leerkracht krijgt realtime data door, kan het leerproces van de leerlingen beter inschatten en de leerlingen meer op maat begeleiden.

Training en security

VanRoey.be levert de android tablets voor bingel raket. Bram Smets, Sales Manager onderwijs bij VanRoey.be: “Omdat het om grote investeringen gaat, kies je best meteen juist. Daarom ging uitgeverij VAN IN met ons in zee. We gaan ook verder dan alleen het leveren van de tablets en kunnen bijvoorbeeld bekijken of de infrastructuur van de school klaar is voor het intensief gebruik van tablets. Daarnaast zetten we ook in op security en voorzien we training zodat de implementatie vlot verloopt.”

Scholen tekenen – op basis van leasing – in op een pakket van vijf Samsung tablets met android besturingssysteem, gecombineerd met toebehoren (tablettas, laadstation en beschermhoes) en met de nodige digitale veiligheidsinstellingen. Bij dit pakket hoort ook een training op maat. Daarnaast biedt VanRoey.be de scholen ook een ICT-scan, want werken met tablets vraagt wel een ICT-infrastructuur die up to date is.

Ook Switch biedt de nodige opleiding en ondersteuning. “Wat scholen vaak tegenhoudt om te digitaliseren, is de technische rompslomp die erbij komt kijken. Daarom bieden we ondersteuning op maat van de scholen en begeleiden we hen op het vlak van configuratie en gebruik van iPads of Macbooks. Zo moeten leerkrachten zich geen zorgen maken over het technische aspect”, zegt Rik Vrancken, ceo van Switch.