Van Hool zet succesreeks verder

vanhoollondenVan Hool, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen uit Koningshooikt, heeft een contract afgesloten met Transport for London (TfL) voor de bouw van twee waterstofbussen van de nieuwste generatie. Waterstofbussen, waarbij waterstof omgezet wordt in elektriciteit, behoren vandaag tot de meest milieuvriendelijke voertuigen voor openbaar transport: ze hebben geen emissies (totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en CO2) en een sterk verminderd geluidsniveau.

De 2 waterstofbussen voor London zijn hybride (brandstofcel en batterijen) voertuigen van het type Van Hool A330 12 meter met 2-assen. Op de bus zijn 35 zitplaatsen voorzien, is plaats voor 1 rolstoelgebruiker en zijn + 30 staanplaatsen beschikbaar. De voertuigen zullen ingezet worden in het stadscentrum van London, op de lijn RV1 die rijdt tussen Covent Garden en Tower Gateway.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, is verheugd met deze nieuwe referentie : “Dat TfL, dat in totaal 9050 bussen uitbaat, deze bussen bij Van Hool bestelt, moet worden gezien als een blijk van vertrouwen in deze technologie en onze producten. Eerder heeft Van Hool reeds 49 waterstofbussen geleverd in vijf Europese lidstaten, waaronder 5 stuks aan De Lijn in Antwerpen. Deze nieuwe generatie waterstofbussen, die gebouwd wordt in onze vestiging in Koningshooikt, moet de stap naar verdere commercialisatie voorbereiden. Dergelijke voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zijn van wezenlijk belang voor de productie-eenheid in Koningshooikt.”

vanhoolbusEn Van Hool heeft nog meer positief nieuws. Eén jaar na de lancering van het EX-touringcar gamma heeft het bedrijf reeds meer dan 100 stuks van zijn nieuwste telg verkocht. Klanten uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Zwitserland hebben hun vertrouwen geschonken aan deze efficiënte autocar die flexibel kan worden ingezet voor zowel lange reizen als intercity-trips en geregelde lijndiensten.

Filip Van Hool  is tevreden met dit commerciële resultaat : “Zelfs al zijn we bijna 70 jaar op de autocar- en autobusmarkt, we beseffen goed dat we telkens opnieuw het vertrouwen van onze klanten moeten verdienen. En dat is met het nieuwe EX-gamma niet anders. We zijn bijzonder opgetogen met de commerciële referenties die we nu op de verschillende markten hebben. De uitbreiding van ons EX-gamma met twee 3-assers en het feit dat we nu ook de eerste EX met het stuur rechts voor de Engelse markt kunnen aanbieden, maakt het EX-gamma completer en dat biedt ons commercieel nog meer mogelijkheden.”

De EX is ontworpen en ontwikkeld in Van Hool’s moederbedrijf in Koningshooikt en wordt gebouwd in de state-of-the-art productiefaciliteit in Skopje (Macedonië). Filip Van Hool besluit: “In onze industrie is het uniek dat een busbouwer een nieuw productgamma bouwt in een nieuwe fabriek op een nieuwe vestigingsplaats in het buitenland met een volledig nieuw personeelsbestand. De geleverde kwaliteit van hun werk wordt bijzonder gewaardeerd door onze klanten.”