KONINGSHOOIKT – Van Hool NV, onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, organiseert op zaterdag 21 april in de voormiddag een jobdag om openstaande vacatures in te vullen. Dat gebeurt in samenwerking met Uitzendbureau Actief Interim uit Lier.

234 jobs zijn er beschikbaar bij Van Hool, en daarom organiseert het bedrijf zaterdagvoormiddag een jobdag. 114 gegadigden hebben al gemeld dat ze langskomen, maar er is dus nog plaats genoeg. Aanmelden kan nog via de website van Van Hool tot vrijdagavond.

Het orderboek van Van Hool voor 2018 is goed gevuld. Er is onder meer de bestelling van 40 waterstofbussen voor Duitsland en een order uit Noorwegen voor 58 dubbelgelede trambussen. Bovendien gaat het bedrijf in de VS een fabriek oprichten voor de bouw van bussen voor de Noord-Amerikaanse markt. Ook bij de afdeling Industriële Voertuigen is het orderboek voor 2018 nagenoeg gevuld, met o.a.110 chassis voor transportbedrijf Van Moer Group en ruim 80 kastopleggers voor Colruyt. BASF bestelde nog 93 extra tankcontainers.

“We hebben dit jaar reeds meer dan 100 nieuwe medewerkers aangeworven”, zegt ceo Filip Van Hool. “Toch hebben we nog ruim 234 vacatures die we zo snel mogelijk willen invullen om alle lopende projecten op tijd tot een goed einde te kunnen brengen. Het gaat overwegend om extra jobs en in beperkte mate om vervangingen van medewerkers die vertrekken. We zoeken 172 technisch geschoolde productiemedewerkers en 62 andere medewerkers zoals ingenieurs, aankoop- en naverkoopmedewerkers, enz …”

Knelpuntberoepen

“Lassers-monteerders, autotechnici, bedienaars van computergestuurde (CNC) machines en voertuig-elektriciens zijn heuse knelpuntberoepen”, vervolgt Filip Van Hool. “Ze zijn moeilijk te vinden op onze arbeidsmarkt. Zelfs in die mate dat we in het verleden soms genoodzaakt waren om dergelijke technische profielen uit het buitenland (Polen, Roemenië, Portugal, Slovakije) naar hier te halen.Met de economische heropleving erbij moet het bedrijf alle zeilen bijzetten om de, soms schaarse, kandidaten warm te maken om naar Koningshooikt te komen.”