filipvanhoolBus- en bedrijfsvoertuigenbouwer Van Hool uit Koningshooikt mag meer dan duizend bussen produceren voor de Amerikaanse markt. Het is het grootste order in de geschiedenis van het bedrijf en heeft een waarde van 300 miljoen euro. 300 bussen met een hoge toegevoegde waarde zullen worden geproduceerd in Koningshooikt, de andere 700 standaardbussen in de Van Hool-fabriek in het Macedonische Skopje die eerder dit jaar werd geopend.

Volgens CEO Filip Van Hool, die uiteraard zeer blij is met het order, kon Van Hool de opdracht binnenhalen dankzij de nieuwe fabriek in Skopje. “We kunnen nu ook gaan voor orders met een combinatie van ingewikkelde en eenvoudige voertuigen. Zonder de vestiging in Skopje, waar standaardbussen kunnen worden gemaakt, zouden we dit globale order niet hebben gekregen.”

Van Hool, gesticht in 1947, heeft nu in alle vestigingen samen ongeveer 4.750 werknemers. Het nieuwe order zal niet leiden tot extra aanwervingen. De productie van de 1.000 bussen zal afgewerkt zijn tegen 2017.