De Duitse lowcostbusmaatschappij FlixBus zit aan een miljoen passagiers in België. In 2017 worden de frequentie en het netwerk van de bussen in België nog uitgebreid, onder meer ook naar bestemmingen in Centraal- en Oost-Europa. Bij partnerbedrijf Staf Cars uit Lommel worden er hierdoor 37 nieuwe jobs gecreëerd. Staf Cars bestelt ook twee nieuwe bussen bij busbouwer Van Hool uit Koningshooikt. FlixBus heeft geen eigen bussen, maar zet in Europa zo’n 250 lokale bedrijven in, goed voor zo’n 5.000 chauffeurs.

In België vervoert Staf Cars voor Flixbus momenteel reizigers vanuit verscheidene steden. Mechelen is nog geen vertrekplaats. Er worden een aantal nieuwe bestemmingen toegevoegd naar Scandinavië, Italië en Centraal- en Oost-Europa, met onder meer een lijn Antwerpen-Bratislava. Er komen ook meer bussen naar Amsterdam en Parijs.

Voor de extra ritten koopt Staf Cars nu onder meer twee nieuwe dubbeldekbussen bij busbouwer Van Hool. Dat werd donderdag bekend gemaakt bij Van Hool in aanwezigheid van Max Zeumer, Vice President International Business van FlixBus, Filip Van Hool, CEO van Van Hool en Paul Cremers, CEO bij Staf Cars.

Solmar Tours en Staf Cars, die samen één bedrijf vormen, kopen hun autocars al decennia lang bij Van Hool, waar ze de grootste klant van de Benelux zijn op het vlak van dubbeldekbussen.