bussenVan Hool uit Koningshooikt, constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, heeft een contract afgesloten met RET, het openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam (Nederland). Van Hool gaat voor RET twee waterstofbussen van de nieuwste generatie bouwen.

Recent kondigde Van Hool een gelijkaardig order voor London aan. Dit nieuwe contract past eveneens binnen 3Emotion, een Europees consortium voor waterstofbussen, waarbij Van Hool optreedt als project-coördinator. Bij waterstofbussen wordt waterstof omgezet in elektriciteit. Ze behoren vandaag tot de meest milieuvriendelijke voertuigen voor openbaar transport. Deze bussen hebben geen emissies (totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en CO2) en een sterk verminderd geluidsniveau. De twee bussen voor RET worden in de zomer van 2017 geleverd.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, is verheugd met deze nieuwe referentie. “Na London en Antwerpen bevestigt nu ook die andere grote Europese stad Rotterdam haar vertrouwen in de meest milieuvriendelijke technologie die van toepassing is in het openbaar vervoer. Dergelijke voertuigen met een hoge toegevoegde waarde zijn van wezenlijk belang voor de productie-eenheid in Koningshooikt.”

Het 3Emotion-project – in het kader van dit project worden de waterstofbussen geleverd – wordt financieel ondersteund door de EU en door een reeks van lokale overheden.

Van Hool telt momenteel ruim 4.650 medewerkers wereldwijd waarvan het grootste deel werkt in de productievestigingen in Koningshooikt en Bree (België) en in Skopje (Macedonië).