sgrGeert Van Hoof (44) uit Berlaar is de nieuwe algemeen directeur van Scholengroep 5. Die groepeert 35 onderwijsinstellingen van het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap in Mechelen, Keerbergen en Heist-op-den-Berg. Het is één van de grootste scholengroepen van Vlaanderen.

Geert Van Hoof volgt Erik Ruts op als algemeen directeur van scholengroep 5. Hij is van kindsbeen af gebeten door het onderwijs. Het Alice Nahon-domein in Putte loopt als een rode draad doorheen zijn professioneel leven. “Geloof het of niet, maar ik ging supergraag naar school. Aan mijn kinderjaren in het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap bewaar ik fantastische herinneringen. Ik liep school in de middenschool van Putte, gelegen op het Alice Nahondomein. Mijn vader was hier opvoeder-huismeester. Later werd ik onderwijzer en daarna directeur van basisschool Alice Nahon. Het toeval wil dat de administratieve hoofdzetel van scholengroep 5 gehuisvest is op het domein van de Alice Nahonschool in Putte. Daarmee is de cirkel dus rond. Als algemeen directeur heb ik mijn kantoor op de plek waar ik als tiener rondliep, onderwijzer en directeur was en waar ook nog eens mijn vader zijn geld heeft verdiend. Is dat niet bijzonder?”, lacht Geert Van Hoof.

Van Hoof was de afgelopen vijf jaar coördinerend directeur basisonderwijs van scholengroep 5. Hij was de rechterhand van de algemeen directeur en nu neemt hij die functie dus zelf op. Hij kent het scholengroepsbeleid door en door en kan bogen op jarenlange onderwijs- en bestuurservaring.

Geert Van Hoof over zijn nieuwe functie: “Mijn taak bestaat er vooral in om alle 35 instellingen – basisscholen, athenea, een internaat, een centrum voor volwassenenonderwijs, een instituut voor deeltijds kunstonderwijs, twee centra voor deeltijds secundair onderwijs en een centrum voor leerlingenbegeleiding – op één lijn te krijgen en samen zinvolle stappen vooruit te zetten in het belang van meer dan 18.000 leerlingen en cursisten en 2.300 personeelsleden.”

Het GO! onderwijs van de Vlaamse gemeenschap telt in totaal 28 scholengroepen. Scholengroep 5 is met 12.500 leerlingen, 5.500 cursisten avondonderwijs en 35 instellingen één van de grootste scholengroepen van Vlaanderen.