galapagos1Aat van Herk, één van de meest bekende Nederlandse investeerders in biotechnologie, heeft zijn aandelenpakket van het biotechnologiebedrijf Galápagos verhoogd tot ruim 8%. Dat meldt het Financieele Dagblad. Eerder dit jaar had Van Herk al een belang van 5% genomen in Galápagos.

Gisteren kwam Galápagos ook al in het nieuws omdat CEO Onno van de Stolpe zijn vrees uitsprak voor een overnamebod van Abbvie. Galápagos werkt al nauw samen met deze Amerikaanse farmareus.

Biotechbedrijf Galápagos met corporate hoofdkantoor in Mechelen werkt momenteel aan de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen reuma en taaislijmziekte. Dat gebeurt op basis van eigen technologie. In maart zouden de eerste resultaten van de onderzoeken naar deze nieuwe geneesmiddelen worden bekend gemaakt. Het is mogelijk dat Abbvie deze resultaten afwacht vooraleer een overnamebod te doen.

Als het tot een overname zou komen, bestaat de kans dat Abbvie de onderzoeksactiviteiten bij Galàpagos zou beperken of schrappen. Dat gebeurde eerder al bij de overname van andere bedrijven.