Van Gansewinkel test KMO’s

afvalAfvalverwerkingsspecialist Van Gansewinkel heeft de Nationale Afvaltest voor KMO’s gelanceerd. Dat is een online test die hoort bij een campagne voor een grotere bewustwording bij KMO’s. Bedoeling is de afvalscheiding op de werkplek te vergroten en samen met het bedrijfsleven meer grondstoffen uit het afval te halen.

De test bestaat uit een tiental gerichte vragen en toetst de kennis en het gedrag van de KMO op het gebied van afvalwetgeving, recycling en afval in het algemeen.

Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de manier waarop het bedrijf omgaat met onder meer etensresten, afgedankte usb-sticks, harde schijven en kapotte gsm’s en er wordt gepeild naar de kennis van de recyclagemogelijkheden van bepaalde materialen. Bij elke vraag wordt extra uitleg gegeven over de juiste manier om dat type afval te sorteren en over de mogelijkheden om grondstoffen en materialen te hergebruiken.

De test is best wel interessant, en kan een eyeopener zijn. Wie wil, kan na het afleggen van de test online een afspraak maken met een adviseur van Van Gansewinkel om de afvalstromen van zijn/haar bedrijf te optimaliseren.

U kunt hier de Nationale Afvaltest afleggen.