De in september 2016 aangekondigde fusie tussen afvalverwerkers Van Gansewinkel, met Belgische hoofdzetel in Puurs, en Shanks is nu volledig rond. “We hebben onze krachten gebundeld om iets nieuws te creëren. Wij zijn Renewi”, kondigen beide bedrijven aan. De nieuwe naam Renewi zal vanaf 1 maart ook zichtbaar zijn op de London Stock Exchange, waar Shanks Group staat genoteerd.

Het fusiebedrijf Renewi presenteert zich met de slogan Afval bestaat niet en verwijst daarmee naar de rol die de onderneming wil spelen in de circulaire economie. CEO Peter Dilnot: “Renewi brengt Shanks en Van Gansewinkel bij elkaar om een nieuwe, internationale waste-to-product leider te worden. Door gebruikte materialen een nieuw leven te geven, helpen we de wereld te beschermen tegen vervuiling, sparen we schaarse natuurlijke bronnen en stellen we klanten in staat om hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Met onze internationale expertise bieden we onze klanten een zeer breed productaanbod, gecombineerd met lokale dienstverlening en aandacht.”

Renewi is actief in 9 landen in Europa en Noord-Amerika en telt zo’n 8.000 medewerkers. De activiteiten zijn verspreid over 5 divisies, waarvan Belgian Commercial er 1 is. Die legt zich toe op het inzamelen, sorteren, behandelen en recyleren van bedrijfs- en huishoudelijk afval in België.