vangansewinkelVan Gansewinkel, specialist in afvalverwerking met hoofdkantoor in Puurs, heeft zijn nieuwe vestiging in Turnhout geopend.

De vestiging aan de Veedijk is 2,5 hectare groot. Op het terrein staan een grote sorteerhal, een aantal sorteerbunkers en een kantoorgebouw. Er werken ongeveer vijftig mensen. “De nieuwe vestiging ligt centraal in ons werkgebied, dicht bij grote klanten en belangrijke uitvalswegen zoals de E34 en E313”, zegt Raf Lambrix, Regiodirecteur Van Gansewinkel Oost-België. “Met deze locatie verankeren we ons verder in de Kempen en kunnen we in deze regio nog klantgerichter werken. We brengen alle inzamel- en sorteeractiviteiten op een efficiënte manier samen en hebben met deze locatie ook de ruimte voor verdere groei in volumes en activiteiten.” Lambrix benadrukte tevens dat het bedrijf zeer veel waarde hecht aan een sterke lokale economie.

De opening van de Turnhoutse vestiging maakt voor Van Gansewinkel onderdeel uit van een breder, toekomstgericht investeringsprogramma. “Zo hebben we eind 2013 een nieuwe locatie in Houthalen geopend, willen we op korte termijn – voor het terugwinnen van nog meer grondstoffen – ook nieuwe sorteerlijnen installeren op onze locatie in Châtelet en breiden we de sorteerlijn in Puurs na de zomer uit met de allernieuwste scheidingstechnologie”, vervolgt Lambrix.

“Daarnaast investeren we ook in Nederland waar we eind vorig jaar in Waalwijk onze nieuwe Coolrec PHB fabriek hebben geopend en inmiddels zijn we gestart met de totale ombouw van het productieproces bij onze glasrecycler Maltha in Heijningen. Bovendien gaan we onze vloot verder moderniseren. Daar zijn we vorig jaar al mee begonnen en voor 2015 komen hier nog eens ruim zestig nieuwe trucks bij. Zo geeft van Gansewinkel invulling aan haar ambitie om steeds meer afval een tweede leven te geven en aan haar credo Afval Bestaat Niet.”