Van Dievel heeft certificaat voor vervoer geneesmiddelen

dievelVervoer Van Dievel NV uit Mechelen werd onlangs gecertifieerd voor de distributie van geneesmiddelen.

Het behaalde certificaat is niet alleen een kwaliteitsnorm voor het vervoer van medicatie. Ook voor de andere markten is dit een bevestiging dat het transport aan kwaliteitsnormen voldoet die de standaard ver overstijgen.

Om de kwaliteit van geneesmiddelen te garanderen, is de farmaceutische industrie sterk afhankelijk van kwaliteitsvol vervoer. Een te groot deel van de producten gaat verloren door onvoorzichtigheid of te weinig expertise. Wereldwijd wordt het jaarlijks verlies voor deze markt geschat op 2,5 tot 12,5 miljard dollar.

IATA heeft daarom een Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) opgericht, om globaal luchttransport te kunnen ondersteunen met een netwerk van transporteurs die de strengste normen handhaven. Dit delicate transport vraagt om specifieke kennis voor handling, adequate infrastructuur, een high-end chauffeursprofiel en permanente controle.

Onlangs werd Van Dievel, dat in september door Voka-Kamer van Koophandel Mechelen werd uitgeroepen tot Excellente Onderneming van 2015, gevalideerd op basis van deze strenge eisen.

Chauffeurs worden bijkomend opgeleid om de strikte richtlijnen correct na te volgen. Met de aanschaf van nieuwe trailers en de implementatie van innovatieve technologie kunnen chauffeur en dispatching op ieder ogenblik de temperatuur van de lading verifiëren.