MECHELEN – Transportbedrijf Van Dievel heeft tien nieuwe trucks besteld bij Aerts Trucks. De nieuwe trucks worden gedeeltelijk ingezet als vervanging van oudere voertuigen, maar ook om de groeiende activiteiten van de firma op te vangen.

Bert Aerts, Dealer Principal van Aerts Trucks nv, heeft zopas in het bijzijn van Bart Bosmans, algemeen directeur van DAF Trucks België, de sleutels van twee nieuwe DAF XF450-trekkers overhandigd aan managing director Louis De Wael van het Mechelse vervoerbedrijf Van Dievel Transport. De volgende maanden zullen de andere acht trekkers worden geleverd.

“Hiermee wordt ons wagenpark vrijwel uitsluitend DAF”, aldus Louis De Wael. “We hebben de verschillende merken op allerlei punten tegen elkaar afgewogen en DAF scoort op alle vlakken het beste. Vooral de service en de prestaties van het voertuig waren van doorslaggevend belang. Wij beschikken immers op 300 meter over de beste garage van België, waar wij kunnen rekenen op een 24/7 optimale dienstverlening. Daarnaast zorgt het onderhoudscontract ervoor dat wij onze uitgaven en onze risico’s kunnen beheersen.”

Vrachtwagenpiloot

Van Dievel werkt intussen ook aan de opleiding van de vrachtwagenchauffeurs van de toekomst. “Binnen onze Van Dievel Transportacademy leiden wij onze chauffeurs op tot echte professionals die alle moderne technologieën van het voertuig optimaal kunnen benutten”, onderstreept De Wael. “De chauffeurs van de toekomst zijn vrachtwagenpiloten die zeer goed onderlegd en getraind worden om de voordelen van deze DAF-trekkers te maximaliseren. Samen met de technologische hoogstandjes van deze voertuigen zorgen onze chauffeurs voor een optimale veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid.”

De New XF’s die Van Dievel Transport aanschafte, behaalden de meest prestigieuze prijs uit de vrachtwagenindustrie: die van International Truck of the Year 2018. De wagens scoren vooral goed vanwege hun lager brandstofverbruik en CO2-vermindering (7 %), hun extra laadvermogen (100 kg) en hun maximale beschikbaarheid (onderhoudsintervallen tot 200.000 km).