Van Dessel geeft meubelen aan Sint-Katarina

meubelenHet leerkrachtenteam van de Sint-Katarinaschool in Sint-Katelijne-Waver mag woensdag een groot aantal meubelen ophalen uit het oude gebouw van NV Verzekeringskantoor Van Dessel uit Berlaar. Tientallen bureaus, bureaustoelen, tafels en kasten krijgen een nieuwe bestemming op de school.

Sinds augustus 2015 nam het volledige team van verzekeringskantoor Van Dessel zijn intrek in de nieuwbouw die naast het oorspronkelijke kantoor in de Misstraat is gebouwd. “Door de toegenomen technologische veranderingen werd een groot deel van het gebruikte meubilair, zoals kasten en opbergsystemen, overbodig. We hebben immers volop de kaart getrokken van het online werken”, aldus CEO Patrick Verlinden. “Deze materialen werden door ons aan de Sint-Katarinaschool aangeboden.”

“Voor een vrije gesubsidieerde basisschool als de onze zijn alle extra middelen en materialen heel welkom”, aldus Birgitte Somers (directie kleuterschool) en Chris Verschueren (directie lagere school). “Voor ons zou de aankoop van dergelijk meubilair immers een serieuze hap uit ons budget betekenen. Met de centjes die nu vrijkomen, kunnen we onze speelplaatsen een make-over bezorgen.”

De kostprijs van dit meubilair werd met het verzekeringskantoor besproken. CEO Patrick Verlinden stelde voor om op één of andere manier het personeel van zijn bedrijf te verwennen. “Daarom trekken de leerkrachten op woensdagnamiddag 27 april naar Van Dessel in Berlaar met een heus dessertenbuffet”, aldus de directie van de Sint- Katarinaschool.