BORNEM – Familiebedrijf Van den Bossche tegels uit Bornem viert zijn veertigste verjaardag. Eind oktober 1977 opende ex-wielrenner Martin Van den Bossche, luitenant van Eddy Merckx, zijn tegelzaak in Bornem. 40 jaar later staat zoon Niki aan het hoofd van het familiebedrijf.

“Eén woord volstaat om dit heuglijk moment te omschrijven: dankuwel”, aldus het Van den Bossche-team. “Al 40 jaar zetten wij ons in voor onze klanten die geloven in onze aanpak, kwaliteit en service. Van den Bossche tegels is een familiebedrijf en daar zijn we trots op.”

Van den Bossche tegels begon als een eenmanszaak, maar groeide gestaag. “Ons team is ondertussen gegroeid naar een tiental gedreven en enthousiaste medewerkers. Het is een mix van jong en oud. Ons team verwelkomt de klanten in onze ruime toonzaal en het buitentoonpark”, zegt zaakvoerder Niki Van den Bossche.

Collectie vernieuwen

Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende tegelhandel die gespecialiseerd is in keramische tegels en tegels in natuursteen voor de professioneel en zelfplaatser. De collectie wordt geregeld vernieuwd met tegels die Niki Van den Bossche uitkiest op internationale beurzen zoals Cersaie in het Italiaanse Bologna.

Niki volgt de nieuwste evoluties op de voet en is een fan van de 2 cm dikke keramische terrastegel. “Deze vorstvrije tegel is sterk, slijtvast, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te plaatsen, ook op tegeldragers. We bestellen onze tegels altijd rechtstreeks bij de fabrikant. Dan doen we al jaren in Italië, Spanje en Portugal, maar even goed in eigen land of in het Verre Oosten. Vlakbij of ver, we kiezen altijd voor betrouwbare leveranciers en kopen verstandig in. Zo krijg je kwaliteit voor een eerlijke prijs.”