Initiatiefnemer Marc Van Hoeck.

Initiatiefnemer Marc Van Hoeck.

Voor advies en coaching in supplychain-management zijn ondernemingen meestal aangewezen op grote consultancybureaus of zelfstandige adviseurs. Het pas opgerichte valueXstream uit Kontich wil het beste van deze twee werelden bieden.

Als technologisch neutrale partner combineert het bureau brede expertise en draagkracht met flexibiliteit, commitment en ability to deliver.

Het vijfkoppige team van valueXstream begeleidt klanten bij strategische denkoefeningen, operationele optimalisaties en performantieverbetering. “Nieuwe technologieën zetten sectoren en businessmodellen op hun kop, en dus ook de bestaande supplychain-processen”, zegt initiatiefnemer Marc Van Hoeck. “Wat doe je met e-commerce en omnichannelstrategieën? Hoe vorm je een pallettenbusiness om tot een pakkettenbusiness? Die vragen houden vele bedrijven bezig. valueXstream helpt bij de visievorming en begeleidt transformatietrajecten van a tot z.”

valueXstream mikt in de eerste plaats op middelgrote en grote KMO’s. De X midden in de bedrijfsnaam staat voor twee punten:
* Focus: valueXstream focust op de value stream ofwel de stroom van goederen en informatie in een bedrijf. De noden, drijfveren en doelen van de klant bepalen het denkkader: het advies is niet gekleurd door een portfolio van oplossingen, of door een toevallig partnership met een leverancier.

* Actie: Geen advies zonder commitment, want intelligente processen en goed werkende systemen zijn het einddoel.

valueXstream is opgericht in december 2015 door Marc Van Hoeck. In een aantal bedrijven vervulde Van Hoeck de rol van supplychain-consultant of -manager, project-, interim- en ICT-manager. Hij is ook bestuurslid bij PICS Belgium. In 1999 stond Van Hoeck mee aan de wieg van management consultancy bureau KamaX. De supplychain-activiteiten van dat bedrijf zijn nu ondergebracht bij valueXstream, onder de vleugels van Gumption. De samenwerking met Gumption geeft valueXstream extra financiële draagkracht en groeipotentieel.