Korpschef Yves Bogaerts. Foto Patrick Hattori

Korpschef Yves Bogaerts. Foto Patrick Hattori

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft donderdag meerdere meldingen ontvangen van Mechelaars die de vorige nacht een verdachte e-mail kregen van een incassobureau. In de mail werd aangemaand een openstaande boete te betalen. De lokale politie raadt iedereen aan niet in te gaan op deze uitnodiging tot betaling, daar het een poging tot oplichting betreft.

De mail wordt telkens afgesloten met Gert Overveen – Federale Politie en vermeldt de datum 24/01/2015 en steeds hetzelfde factuurnummer 9384POL7627T. Als u deze vermeldingen ziet in een ontvangen mail, gaat het om een poging tot oplichting.

De afzender van de mail vraagt een bedrag van 103,50 euro te betalen aan 3V Payment Group door te klikken op een button in de tekst. De kans is niet ondenkbeeldig dat door deze button aan te klikken een virus op uw computer wordt geïnstalleerd, waardoor mogelijk een nog hoger bedrag wordt afgehaald van uw rekening.

Korpschef van de lokale politie Mechelen-Willebroek, Yves Bogaerts: “De lokale politie Mechelen-Willebroek wenst uitdrukkelijk aan te geven dat dit niet de gehanteerde werkwijze is en vraagt dan ook niet in te gaan op dit bericht én hiervan melding te maken onze diensten. ” Meldingen zijn welkom in de Frederik de Merodestraat 88, Mechelen – tel 015-464.464.