Met zes awards worden verdienstelijke ondernemers op vrijdag 17 maart tijdens De Nacht van de Kmo door hun collega’s in de bloemetjes gezet. In de categorie meest belovend bedrijf van het jaar behoort Trafuco uit Schelle tot de genomineerden. Martal Houtimport uit Sint-Katelijne-Waver maakt dan weer kans op een award in de categorie exporterend bedrijf van het jaar. Tijdens de feestelijke avond wordt ook de figuur van het jaar in de kijker gezet, net als de starter, het idee en de uitspraak van het jaar.

Trafuco maakt kans op de trofee van meest belovend bedrijf van het jaar. Het bedrijf uit Schelle is al meer dan 40 jaar een gevestigde naam in de Benelux transportsector. Trafuco vervoert vloeistoffen en vaste stoffen door West-Europa. Het gaat onder andere om het vervoer van gevaarlijke stoffen, afvalstoffen, verpakte goederen en containers, en de bevoorrading van zeeschepen met smeerolie. De prijs van exporterend bedrijf van het jaar is mogelijks weggelegd voor Martal Houtimport uit Sint-Katelijne-Waver. Het bedrijf werd opgericht in 1964 en is vandaag actief in 22 landen. Martal Houtimport koopt en verkoopt hardhout en beschikt over één van de grootste inventarissen in de aangeboden houtsoorten.

De organisatie van De Nacht van de Kmo valt in handen van vzw Kmo Promoties, die met het event industriëlen, managers, bedrijfsleiders, vrije beroepen en kmo’s een positieve uitstraling willen geven. “Welvarende ondernemingen zijn de toekomst van de economie en zorgen voor de tewerkstelling in ons land. Laat ons dergelijke ondernemingen aanmoedigen”, zegt voorzitter van Kmo Promoties Freddy Michiels. Iedereen die een plaats voor De Nacht van de Kmo in het Antwerpse Hilton Hotel bestelt, ontvangt per categorie een stemformulier. Zij bepalen de uiteindelijke winnaars, door het formulier voor 10 maart in te dienen.