Utopolis lokt veel bezoekers

utopolisBioscoopketen Utopolis Belgium is blij met de resultaten van 2014. In totaal kregen de bioscoopcomplexen in Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel vorig jaar 1.021.000 bezoekers over de vloer. Dat ligt dezelfde lijn als de bezoekersaantallen van 2013 en dat was beter dan verwacht. Door het WK voetbal waren er in 2014 minder grote releases dan de vorige jaren, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd.

Volgens Utopolis zijn de goede cijfers te danken aan het succes van FC De Kampioenen (in januari 2014), een sterke zomer en het opmerkelijke aantal tienerfilms. Ook de vernieuwde zalen in Aarschot en de talrijke evenementen in Mechelen hadden hier zeker iets mee te maken. Nu is het uitkijken naar 2015: het belooft volgens Utopolis het sterkste filmjaar sinds lang te worden, met films als Fifty Shades of Grey en Star Wars VII.

“FC De Kampioenen was met 49.424 bezoekers in 2013 en 48.138 bezoekers in 2014 twee jaar na elkaar een kijkcijferkanon. Het is zeer uitzonderlijk dat een film twee jaar op rij één van de topfilms van het jaar is”, aldus Tanja Piessens, marketing manager van Utopolis België. “Ook Bowling Balls doet het bijzonder goed. Deze film verscheen net vóór het einde van het jaar, maar prijkt toch al in de top tien van 2014. Als Bowling Balls zo verder blijft presteren, zal het ook de filmtop van 2015 halen, en zo de uitzonderlijke prestatie van de Kampioenen-film benaderen!”

Ook de jaarlijkse traditie van de Drive-In Movies blijft een succesformule. In totaal pikten meer dan 10.000 liefhebbers een film mee in De Nekker in Mechelen en dit jaar ook voor het eerst op de parking van Bobbejaanland in Turnhout. Op beide locaties vonden in totaal 71 openluchtvertoningen plaats. “Het aanhoudende succes van de Drive-In Movies toont aan dat mensen nog altijd op zoek gaan naar alternatieve bioscoopervaringen. Daarom gaven we onze bezoekers dit jaar zelfs de kans vanuit de jacuzzi naar de film te kijken.”

Utopolis kijkt 2015 alvast hoopvol tegemoet. “Met grote sequels van Star Wars en James Bond en filmtitels als Fifty Shades of Grey, Mad Max, Disney’s Cindarella en F.C. De Kampioenen 2 op het programma, heeft 2015 alles in huis om een sterk filmjaar te worden”, besluit Tanja Piessens.