utopolisUtopolis Mechelen projecteert naar aanleiding van Pasen de 3D-film The Vatican Museums op 24 maart op het grote scherm. Dankzij een unieke samenwerking van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel kan de bioscoopganger genieten van de kunstwerken die er worden tentoongesteld.

“Naast films proberen we bij Utopolis ook andere culturele voorstellingen dichter bij het publiek te brengen”, aldus Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België. “Zo tonen we o.a. ballet- en operavoorstellingen, vaak live, vanuit Londen op het grote scherm. Wij kiezen steeds voor kwaliteitsvolle en unieke voorstellingen. Deze 3D-voorstelling van de Vaticaanse musea hoort hier zeker bij: het gaat om een zeldzame samenwerking, waarbij het publiek de mogelijkheid krijgt om de legendarische kunstwerken van meesterkunstenaars van heel dichtbij te bewonderen, met bijbehorend commentaar van professor Antonio Paolucci, directeur van de Vaticaanse musea. We zijn heel trots dat we deze unieke 3D-film kunnen brengen.”

Voor de eerste keer toont een film de meest indrukwekkende kunstwerken die door pausen werden verzameld gedurende 500 jaar. De Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel en het Italiaanse Sky tv sloegen de handen in elkaar om met de meest recente technologieën een rondleiding te kunnen geven aan het grote publiek. Gedurende vier maanden werd de collectie gefilmd om een totaalbeeld te kunnen creëren. Het resultaat mag er zijn: door de 3D-weergave lijkt het alsof je tussen de kunstwerken zit.

Daarbij geeft de directeur van de Vaticaanse Musea, professor Antonio Paolucci, uitleg bij de werken van Van Gogh, da Vinci, Michelangelo, Dalì en andere meesters. Om de scherpe 3D-weergave te bekomen,  werd dezelfde techniek gebruikt als bij topfilms als Avatar en Gravity.

De vertoning van The Vatican Museums heeft plaats op 24 maart om 20 uur in Utopolis Mechelen, Spuibeekstraat 5. Bioscoopgangers betalen 13 euro (11 euro kortingstarief).

Bioscoopketen Utopolis is de Belgische tak van Utopia, een Luxemburgse groep die actief is in België, Frankrijk, Luxemburg en Nederland. Belgische vestigingen van Utopolis zijn er in Mechelen, Aarschot, Lommel en Turnhout.