Utopolis: filmpje in open lucht vanuit skybox

movieVoor de negentiende keer organiseert Utopolis deze zomer de Drive-In Movies. Mechelen Beach (De Nekker) wordt uitgebreid met een skybox, een drive-through en een voetbalterrein.

In juli en augustus kan je bijna elke dag genieten van blockbusters als Jurassic World, Ted 2, Magic Mike XXL en Ant-Man op het (aangelegde) strand in De Nekker in Mechelen. De eerste vertoning zal plaatsvinden op 27 juni.

Zoals gewoonlijk wordt De Nekker in Mechelen omgetoverd tot een heuse festivalweide met strand, trendy bar, live dj en jacuzzi’s. Nieuw dit jaar is de spectaculaire skybox. Vanuit de skybox kan je op comfortabele wijze, hoog en droog, naar de film kijken met een koel drankje binnen handbereik. Ideaal voor wie geen auto heeft of wat meer luxe wenst. Daarnaast kan je je dit jaar voor de start van de film sportief uitleven op het Telenet-voetbalterrein.

Wie al deze beleving maar niets vindt en gewoon snel een leuke blockbuster wil meepikken, komt dit jaar ook aan zijn trekken. Er wordt namelijk een drive-through geïnstalleerd. “Dat is een poort waar je doorrijdt met de auto en je meteen je popcorn en drankje kan bestellen en meenemen. Net als een drive-through bij foodketens eigenlijk. Zo hoef je dus zelfs je auto niet meer uit, als je hier geen zin in hebt”, verduidelijkt Tanja Piessens, woordvoerder van Utopolis België..

In Amerika gaat het blockbusterseizoen steeds van start in het begin van de zomer. Traditioneel worden de nieuwste films er in open lucht bewonderd vanuit de auto. Geïnspireerd door deze typisch Amerikaanse manier van film kijken, organiseerde Utopolis in 1996 voor het eerst de Drive-In Movies. Met dit concept heeft de bioscoopketen de ultieme manier gevonden om ook tijdens de zomermaanden een groot cinemapubliek aan te trekken. Het volledige programma wordt op 15 juni bekendgemaakt.

Je kan een Drive-In Movie meepikken van zaterdag 27 juni tot en met 29 augustus, van woensdag tot en met zondag. De deuren openen om 19 uur en de film start rond 22 uur, bij zonsondergang. De toegang is gratis voor chauffeurs van oldtimers (behalve op vrijdag en zaterdag), mits het voorleggen van een geldig bewijs. Het terrein is bereikbaar via de parking van Utopolis Mechelen.