Brasserie A-Mano uit Rumst en wijnbar Unwined uit Mechelen zijn allebei in de running voor de titel van Favourite Rueda summer hotspot. Zij nemen het op tegen 23 andere restaurants en bars die Spaanse Ruedawijnen op de kaart hebben.

Ruedawijnen liggen de jongste tijd goed in de markt. De wijnen uit deze Spaanse regio zijn fris en strak en zijn te vinden bij de goede wijnhandels en de belangrijkste supermarkten.

Vanaf 10 juli start in Vlaanderen de campagne My Favourite Rueda summer hotspot. 25 Vlaamse horecazaken die Ruedawijnen verkopen, kunnen met de hulp van hun klanten aanspraak maken op de eretitel van Favourite Rueda summer hotspot. Zowel restaurants als bars, bij voorkeur met een leuk terras, nemen aan de verkiezing deel.

Tijdens de eerste editie van de verkiezing vorig jaar werd Dito in Hasselt uitgeroepen tot My Favourite Rueda Winebar 2016. Uit alle hoeken van Vlaanderen namen trendy wijnbistro’s deel aan de wedstrijd. In 2017 wordt de wedstrijd omgedoopt tot My Favourite Rueda hotspot. Stemmen kan via www.myfavourite-rueda.be.

Twee zaken uit de regio nemen deel aan de verkiezing: A-Mano uit Rumst en Unwined uit Mechelen. A-Mano, gevestigd aan de Antwerpsesteenweg in Rumst, wordt geleid door Joost Van den Eede en zijn echtgenote Noella. Joost kreeg zijn opleiding onder meer bij De Karmeliet, Sir Anthony Van Dyck, De Kerselaar en Sanglier des Ardennes. Unwined is een wijnbar waar je ook lekkers als tapas kunt bestellen. Deze zaak van Koen en Miriam vind je op de Steenweg in Mechelen.