Unizo waarschuwt voor Uitgeverij Vilain

UNIZO

Unizo ontving de voorbije dagen via de Ondernemerslijn tientallen klachten van ondernemers die een factuur in de bus kregen van Uitgeverij Vilain voor advertenties die ze nooit hadden laten plaatsen. Unizo waarschuwt ondernemers hiervoor en roept op om in geen geval op de factuur in te gaan.

“Niets ondertekenen en niets betalen blijft de boodschap”, aldus Unizo. Uitgeverij Vilain is intussen ook opgenomen in de zwarte lijst van de FOD Economie. Unizo trekt al langer ten strijde tegen reclameronselaars. Zo loopt er op dit ogenblik nog steeds een door Unizo opgestart proces tegen XL Media. In het verleden werden reclameronselaars door toedoen van UNIZO al veroordeeld. De ondernemersorganisatie herhaalt haar oproep aan de Europese Commissie om een voorstel te formuleren dat reclameronselaars aan banden legt, zoals beloofd was.

Op de website van Unizo vinden ondernemers tips and tricks over hoe ze met reclameronselaars moeten omgaan. Er is ook een meldpunt voor praktijken van reclameronselaars, en ondernemers kunnen 24/24 en 7/7 terecht op de Unizo-Ondernemerslijn via 0800/20.750 of ondernemerslijn@unizo.be.

Uit een rondvraag bij 1.153 Belgische, Nederlandse en Luxemburgse ondernemers van de Benelux Unie blijkt dat jaarlijks 8 op de 10 van de ondernemers in de drie landen te maken krijgen met reclameronselaars. De gemiddelde schade per bedrijf bedraagt 5.196 euro en de totaal geraamde schade in de Benelux loopt op tot 879 miljoen euro.