belgerinkelZaterdag gaat in heel Vlaanderen de jaarlijkse actie Met Belgerinkel naar de Winkel van start, die loopt tot eind mei. Unizo-Rumst, het Rumstse gemeentebestuur en enkele deelnemende handelaars uit de gemeente hebben alvast de aftrap gegeven voor de actie.

Net als in alle gemeenten die deelnemen aan de Belgerinkel-actie, worden de inwoners van Rumst en omstreken aangemoedigd om zo veel mogelijk verplaatsingen naar de Rumstse handelaars met de fiets of te voet te maken. Ze krijgen bij de participerende handelaar dan Belgerinkel-stickers met een unieke code.

De gemeente Rumst neemt met enthousiasme deel en looft prijzen uit voor fietsers die gaan winkelen bij deelnemende handelaars in de gemeente. De prijzen zijn aangepast aan de actie: een dames- en een herenfiets en 10 Belgerinkel-fietstassen.

UNIZO Rumst en de gemeente willen handelaars en consumenten dit jaar extra aanmoedigen en stellen een extra prijs ter beschikking: voor 250 euro cadeaucheques die kunnen worden ingeruild bij de aangesloten handelaars in Rumst. 10 andere winnaars ontvangen voor 25 euro cadeaucheques.

Voor de officiële aftrap van de actie verzamelden het bestuur van Unizo-Rumst, samen met schepen van lokale economie Geert Antonio (die op 1 januari 2016 burgemeester wordt), huidig burgemeester Wendy Weckhuysen en enkele deelnemende handelaars aan het gemeentehuis van Rumst, uiteraard met de fiets.