Unizo Lier promoot groene mobiliteit

peetersUnizo Lier onderkent al geruime tijd het belang van groene mobiliteit en ecologisch vervoer. Onder impuls van voorzitter Philip Peeters komt de ondernemersorganisatie daar nu ook mee naar buiten. Unizo Lier organiseert op 26 september in de namiddag de gratis beurs Groene mobiliteit op de terreinen van drukkerij Monti NV op de Antwerpsesteenweg 386. Zowel bedrijven als particulieren zijn er welkom.

Op de beurs zijn diverse automerken en brandstofleveranciers vertegenwoordigd, en bezoekers krijgen er info over elektrische laadpalen en CNG-installaties. Dat kan tijdens georganiseerde infosessies of in individuele contacten. Het is tevens mogelijk om diverse wagens ter plaatse te testen met een testrit in de omgeving van de Antwerpsesteenweg.

Automerken worden vertegenwoordigd door plaatselijke concessiehouders. Er zijn vertegenwoordigers van BMW, Renault, Smart, Ford, Lancia, Nissan, Peugeot, Toyota, Volkswagen en Volvo. Daarnaast is er ook een infostand van Dats 24, de uitbater van tankstations voor zowel fossiele brandstoffen als voor CNG (aardgas), en van The Plugin Company, pionier en marktleider in elektrische oplaadpunten in België.

Unizo Lier is overtuigd dat zowel bedrijven als particulieren voordeel kunnen halen bij een overstap naar ecologisch vervoer. “We stellen vast dat het merendeel van de ondernemers en particulieren onvoldoende weet welke de mogelijkheden van ecologisch vervoer zijn. Ze hebben geen idee van de kostprijs, de belastingvoordelen, de ecologische effecten en de veiligheid van deze transportmiddelen. Wij willen het debat hierover alvast openen”, aldus voorzitter Philip Peeters.