Unizo-boek ‘Ik word mijn eigen baas’

ikwordmijneigenbaasEen eigen zaak beginnen, is er zeker niet gemakkelijker op geworden en experten kunnen er niet genoeg op wijzen dat een startende ondernemer goed voorbereid moet zijn. Unizo voegt nog een luikje toe aan zijn al uitgebreid steunpakket voor starters: het boek Ik word mijn eigen baas. In het boek vindt u 50 vragen en antwoorden over het starten van een eigen zaak en getuigenissen van 10 bekende Vlamingen over hun ervaring als ondernemer.

Dit is de top 3 van vragen die de Unizo-startersadviseurs dagelijks binnenkrijgen:

Welke formaliteiten moeten in orde zijn om te kunnen opstarten? Hoeveel belastingen zal ik betalen? Moet ik mezelf een loon uitkeren?

Over facturatie worden heel wat minder vragen gesteld. Nochtans is ook dat aspect heel belangrijk. Starters kampen met heel wat vragen, maar stellen misschien niet altijd de juiste. Vaak gaat het ook over heel theoretische materie. Daarom publiceert Unizo samen met Compact Publishing het boek Ik word mijn eigen baas.  “Met het boek willen we jonge starters op een heel praktische en toegankelijke manier informeren én inspireren. Onze economie heeft er alle belang bij dat telkens opnieuw mensen de sprong naar de ondernemerswereld wagen”, zegt UNIZO. Dat meer starters noodzakelijk zijn, bewijzen de cijfers. Vandaag telt België 25.083 starters. Dat zijn er 2,4% minder in vergelijking met vorig jaar. Het aantal starters gaat jaar na jaar achteruit.

Verspreid over het boek vertellen 10 BV’s over hun schuchtere en gedurfde stappen als ondernemer: Véronique Leysen, Tanja Dexters, Kobe Desramaults, Lentel De Hertog, Donaat Deriemaeker, Murielle Scherre, Jan Verheyen, Nele Somers, Maurice Engelen en Robin Janssens.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en kost 19 euro.