Univeg neemt 50%-participatie in Lunasoft

UnivegUniveg Belgium, wereldwijd leverancier van verse producten, met hoofdzetel in Sint-Katelijne Waver, heeft een 50%-participatie genomen in het Olense softwarebedrijf Lunasoft. De andere helft van de aandelen blijft in handen van de huidige vennoot/zaakvoerder van Lunasoft Ivan Van Eccelpoel.

Tot nu toe werkte Lunasoft voor 85% voor Ben Fresh in Oevel. In de toekomst zal het softwarebedrijf zich voornamelijk toeleggen op de ondersteuning en ontwikkeling van ICT business solutions (front end applicaties) ter ondersteuning van de activiteiten van klanten (retailers, concessiehouders en consumenten) van de Greenyard Foods Group, waartoe Univeg Belgium behoort. “Wat we al jaren voor Ben Fresh doen, gaan we op grotere schaal kunnen doen”, legt Van Eccelpoel uit. “Er zijn grote plannen binnen Greenyard Foods Group en daar krijgen wij een rol in.” Lunasoft heeft momenteel 5 medewerkers in dienst en verwacht dat aantal te verdubbelen in de loop van 2016 en 2017.

“Dankzij de participatie in Lunasoft kan Univeg Belgium het bedrijf stabiliteit verlenen en van de nodige middelen voorzien om in de toekomst verder te kunnen groeien”, aldus Eric Provoost, general manager van Univeg Belgium.