maatwerkGroep Maatwerk, de koepelfederatie van maatwerkbedrijven (vroeger bekend als beschutte werkplaatsen) heeft de campagne Onze sleutel tot succes gelanceerd. Daarmee wil de federatie aantonen wat de economische meerwaarde kan zijn van de samenwerking tussen een gewoon bedrijf en een maatwerkbedrijf. De werkzaamheden die werknemers van een maatwerkbedrijf kunnen uitvoeren, zijn zeer divers, van fietsen monteren, staalboeken voor behang maken, medicijnen verpakken, metaal lassen en afval recycleren tot meubelen stofferen.

Centraal in de promotiecampagne staan getuigenissen. Leidinggevende personen van bedrijven en organisaties die vandaag reeds samenwerken met maatwerkbedrijven vertellen wat deze bedrijven voor hen doen en op welke manier deze samenwerking hun bedrijf of organisatie versterkt. Ofwel: maatwerkbedrijven zijn hun sleutel tot succes. Ook bedrijven uit de Mechelse regio doen een beroep op maatwerkbedrijven. Webo – Maatwerkbedrijf Borgerstein uit Sint-Katelijne-Waver werkt zo bijvoorbeeld samen met Univeg en Brouwerij Het Anker.

provoost“De sector van verse voeding heeft door zijn typisch karakter veel nood aan flexibiliteit. We moeten snel kunnen inspelen op de wisselende omstandigheden inzake kwaliteit, productbeschikbaarheid en consumentvoorkeuren. We zijn zeer tevreden dat we daarvoor een beroep kunnen doen op de enthousiaste mensen van maatwerkbedrijf Borgerstein”, zegt Eric Provoost, Managing Director van Univeg. “In piekperiodes kan het aantal werkkrachten probleemloos worden opgedreven, wat voor ons een enorm voordeel oplevert.”

leclefOok Charles Leclef, CEO van de Mechelse brouwerij Het Anker, is enthousiast. “Gouden Carolus bieren worden vandaag naar meer dan 40 landen wereldwijd geëxporteerd. Alhoewel het bier in de flesjes steeds volgens eenzelfde receptuur wordt gebrouwen, komen er bij de afhandeling van deze bestellingen heel wat klant-specifieke vereisten kijken, in functie van lokale wetgeving, etiketteerverplichtingen, ompakkingsvereisten e.d. Bier verkopen wordt daarmee al gauw intensief maatwerk en je moet snel en nauwkeurig op de vraag van de klant kunnen inspelen. We zijn blij dat we hiervoor een beroep kunnen doen op Borgerstein/WEBO. De laatste jaren zijn zij voor ons uitgegroeid tot een zeer waardevolle schakel in onze verkoops- en distributieoperaties.”

En ook Telenet doet een beroep op maatwerkbedrijven. CEO John Porter: “De samenwerking met een maatwerkbedrijf opstarten, is economisch gezien één van de beste beslissingen die we ooit genomen hebben. We winnen op alle vlak: people, planet en profit!”