United Biscuits verlengt contract met CHEP

chepCHEP, wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices, kondigt aan dat koekjesfabrikant United Biscuits (UB) hun contract met drie jaar heeft verlengd. Het contract omvat pallet management in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voor meer dan 3 miljoen palletbewegingen per jaar. United Biscuits is in België vooral bekend van het merk Delacre.

CHEP levert al sinds de jaren ‘70 pallets aan United Biscuits en is dankzij haar managed pallet poolingsysteem en flexibele dienstverlening de belangrijkste leverancier van het bedrijf. Rob Wright, Hoofd Distributie bij United Biscuits: “Onze samenwerking met CHEP zorgt ervoor dat wij tegemoet kunnen komen aan de behoeften van onze klanten. Het bedrijf heeft een groot Europees netwerk dat volledig aansluit op onze logistieke strategie en groeiplannen. CHEP levert de kwaliteit en de hoeveelheid pallets die we nodig hebben, wanneer we ze nodig hebben.”

CHEP´s duurzame bedrijfsmodel is een belangrijke factor geweest in de beslissing van de koekjesfabrikant om de samenwerking te verlengen. CHEP biedt een milieuvriendelijk bedrijfsmodel dat volgt uit de voortdurende reparatie en het hergebruik van poolingpallets. UB ziet dit als een groot voordeel en rekent er dan ook op dat CHEP hen helpt hun eigen doelstellingen voor de vermindering van CO2-emissie te behalen.

Jorge Montano, Vice President European Key Accounts bij CHEP: “De doelstellingen en prestaties van United Biscuits op het gebied van duurzaamheid zijn lovenswaardig en komen overeen met die van ons. We zijn trots dat we een rol spelen in hun duurzaamheidsprogramma en we zullen hen blijven betrekken bij ons CarbonNeutral Pallet programma. Dit programma zal hen helpen om hun impact op het milieu nog verder te verkleinen door de aanschaf van carbon credits, waarmee wereldwijd koolstofopvangende projecten worden gefinancierd.”

Met meer dan 7.500 werknemers en 300 miljoen pallets en containers biedt CHEP een grote dekking en een meerwaarde op ruim 500.000 servicelocaties in 50 landen. Tot het klantenbestand van CHEP behoren onder andere Procter & Gamble, Nestlé, Ford en GM. CHEP Benelux is gevestigd in Mechelen.